Keluarga "Dengue Buster"

Saksikan bagaimana mereka melawan nyamuk Aedes dan denggi!

Demam denggi yang disebarkan oleh nyamuk Aedes boleh membawa maut. Jadi, lindungi keluarga anda daripada Aedes dan denggi dengan langkah-langkah mudah ini!

Pasangkan jaring pada tingkap rumah anda.

Gunakan racun serangga aerosol di dalam rumah.

Bersihkan bekas yang menakung air secara kerap.

Pakai baju dan seluar panjang yang menutupi lengan dan kaki.

Pakai bahan pencegah nyamuk semasa bermain di luar.

Bersama, Jom Halau Denggi!

Disokong oleh

Takeda Malaysia Sdn Bhd VV-MEDMAT-74205 | September 2022

Hak Cipta © 2022 Takeda Pharmaceutical Company Limited. Hak cipta terpelihara. Takeda dan Logo Takeda ialah tanda dagangan Takeda Pharmaceutical Company Limited, digunakan di bawah lesen. Semua tanda dagangan adalah hak milik pemilik masing-masing.

PENAFIAN: HALAMAN INI TIDAK MEMBERIKAN NASIHAT PERUBATAN

Maklumat yang terkandung di halaman ini, termasuk tetapi tidak terhad kepada, teks, grafik, imej dan bahan lain didalamnya adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Tiada bahan di halaman ini bertujuan untuk menggantikan nasihat perubatan profesional, diagnosis atau rawatan. Sentiasa dapatkan nasihat daripada doktor anda atau pusat perubatan bertauliah lain untuk sebarang soalan yang mungkin anda ada tentang sesuatu keadaan atau rawatan perubatan dan sebelum menjalani rejimen penjagaan kesihatan baharu, dan jangan sekali-kali mengabaikan nasihat perubatan profesional atau lewat mendapatkannya hanya kerana sesuatu yang telah anda baca di halaman ni.